" The world can only change from within" -Eckhart Tolle

Trauma

Een trauma is een gebeurtenis waaraan iemand emoties en persoonlijke conclusies aan heeft gekoppeld, waardoor deze gebeurtenis door hem of haar als traumatisch wordt ervaren. Voor de duidelijkheid: het gaat dus niet om de gebeurtenis zelf, maar om de emoties en persoonlijke conclusies die wij aan deze gebeurtenis koppelen. Hans de Waard – Jassentechniek

Het is dus heel goed mogelijk dat je hetzelfde hebt ervaren en dat jij het als traumatisch ervaart en de ander niet. Er zijn tal van emoties welke wij aan een gebeurtenis kunnen koppelen. Welke je dus vast houdt: angst, onmacht, verdriet, boosheid, frustratie etc. Persoonlijke conclusies zijn overtuigingen van onszelf waar we in geloven. Soms wij alleen en soms een collectieve overtuiging. Samen met anderen: Bijvoorbeeld: Vliegen is gevaarlijk, dat soort mannen of vrouwen zijn onbetrouwbaar, ik heb gefaald, ik ben niet goed genoeg, ik kan dit niet, etc.

Onverwerkte emoties

De emoties welke wij niet verwerken slaan wij op in ons lichaam. Ons lichaam verkrampt hierdoor waardoor jij een gevoel van spanning of stress kunt ervaren. De overtuigingen ‘noteer’ jij op de harde schijf van jouw onderbewustzijn. Op deze wijze houd jij het ’trauma’ vast. Je voelt, handelt, reageert, oordeelt en denkt vanuit dit stuk ‘ervaring.

Trauma overnemen

Een trauma hoef jij trouwens niet eens zelf door te maken. Een klein kind kan een trauma overnemen of kopieeren van een ouder. Ook door het zien van een akkelige gebeurtenis op tv of door het lezen ervan kun jij emoties opslaan in jouw lichaam en er tevens persoonlijke conclusies aan koppelen. Bijvoorbeeld na het zien van een vliegtuigongeluk stap jij met minder vertrouwen en spanning het vliegtuig in omdat je op TV een ongeluk hebt gezien. Een trauma kan trouwens jouw leven ernstig verstoren.

Bij elk trauma laten wij iets positieve levensenergie van onszelf achter! Bij elk trauma verlies je ook vaak vertrouwen. Wanneer jij belazerd bent door iemand met wie jij hebt samengewerkt zul je merken dat je minder vertrouwen een nieuwe samenwerking aangaat. Op vergelijkbare wijze kun jij ook andere positieve expressies zoals levensvreugde, doel, positiviteit, geloof, enthousiasme, vastberadenheid, passie, etc. verliezen na het doormaken en/of zien van een vervelende gebeurtenis.

Traumaverwerking via Jassentechniek

Traumaverwerking kan door middel van coaching waarbij je leert voelen waar het trauma zich opslaat en wat dit met je doet. We worden bewust van emoties welke erbij horen en overtuigingen. Door bewustwording en acceptatie kan er grote verandering plaats vinden. Een prachtige techniek ook hiervoor is de Jassentechniek waarmee ik werk. Vaak wordt er mentale hulpverlening aangeboden bij een trauma. Het onderliggende probleem wordt niet geholpen.

Traumaverwerking met de Jassentechniek helpt je door de emoties en persoonlijke conclusies die jij – bewust of onbewust – gekoppeld aan een traumatisch ervaren gebeurtenis los te laten en tegelijkertijd jouw positieve expressies weer terug te halen. Er is weinig gesprek nodig. We bekijken de situatie welke als traumatisch ervaren wordt en gaan je ontdoen van deze ‘jassen’. Bijvoorbeeld de: angstjas, traumajas, verbindingenjas.

Bij de Jassentechniek blijft de herinnering wel in stand, maar verliest het doorgemaakt trauma haar negatieve lading in jou!
Met een Jassentechnieksessie kunnen we gericht met jouw thema aan de slag!

‘Ondanks dat bij mij het rationele de boventoon voerde heb ik de sessies, waaronder ook de jassentechniek, als enorm bevrijdend ervaren.’ 

— Raymond (38) Zwolle

Ja! Ik wil graag meer weten over het aanbod bij Myrjan.

Vraag een gratis intakegesprek aan voor een coachtraject of stel hier je vragen voor meer informatie. 

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht