Piekeren

Veel levensenergie gaat verloren aan denken. Wist je dat meer dan 80 % van onze gedachten negatief zijn? Het is voor ons mensen zo moeilijk om te stoppen met denken. Terwijl je meer concentreren op het moment je zoveel meer levensvreugde zal brengen.

Het geschenk van het denken is het kostbaarste dat we hebben

Waar denk jij aan?

Vaak merken we het niet eens dat we denken en wat we denken. Jij bent heus niet de enige waar hele gesprekken in het hoofd afspelen! Vaak zijn we met gedachten bij andere mensen of situaties. Ook negatieve informatie via personen, sferen, televisie en internet kunnen grote invloed op ons hebben.

Onze gedachten kunnen zo de overhand nemen dat we niet meer goed gegrond in het hier en nu zijn. We benoemen het vaak als teveel piekeren. We kunnen onder andere vermoeidheid gaan ervaren, slapeloze nachten, stemmingswisselingen, boosheid, verdriet en fysieke reacties.

De kracht van het nu

In het Hier en Nu zijn we in verbinding met onszelf. En daardoor ook in verbinding met alles om ons heen. Eckhart Tolle verwoord het prachtig in zijn boek ‘De kracht van het Nu’: “Het geschenk van het denken is het kostbaarste dat we hebben. Alleen denken is maar een klein aspect van het bewustzijn. Verlichting betekent uitstijgen boven het denken, niet terugvallen op het niveau eronder, het niveau van dieren en planten. In de staat van verlichting gebruik je het verstand wanneer dat nodig is, maar veel geconcentreerder en effectiever dan daarvoor. Je gebruikt het vooral voor praktische doeleinden, maar bent verlost van de onvrijwillige innerlijke dialoog en er heerst een innerlijke stilte”.

Wanneer je de kracht van het nu ervaart zul je meer rust in je hoofd hebben. Magnetiseren helpt je om die rust te vinden doordat het je energiehuishouding verschoont van alle gedachten aan heden en verleden, die zoveel levensenergie kosten. Het zorgt ervoor dat spanning kan afvloeien en je meer helderheid ervaart.

Ook kan het zijn dat er verschillende oorzaken zijn van het piekeren uit het verleden. Vaak maak ik dan gebruik van de mogelijkheden binnen de Jassentechniek om deze ballast effectief los te laten. We gaan dan aan het werk met belastende jassen welke bij de situatie horen. Het resultaat is meer bewustwording en dat je in je hoofd beduidend rustiger wordt en positieve gedachten meer ruimte krijgen.

Gaat bij jou veel levensenergie verloren aan denken? Met twee coachsessies kan ik je oefeningen leren om te ervaren dat je niet je gedachten bent. En oefeningen meegeven om met aandacht bij het moment te zijn. Er is zoveel afleiding waardoor er vaak behoefte aan stilte ontstaat. Aandachtig zijn, mindful leven, geeft nieuwe inzichten en leert loslaten. Het doorbreekt patronen en maak je bewust van het moment waarin je je begeeft.

‘Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen en intuïtie en niet denken, dat je alles uit de boeken moet halen’

— Etty Hillesum

Contactformulier

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Wie voelt leeft
Wie niet meer weet
Wat hij voelt
Wordt geleefd

Foto widget Myrjan

Kom je uit Zwolle of omstreken en ben je op zoek naar coach die je kan helpen tegen piekeren? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden wat je kan doen tegen piekeren?

Bel of mail mij vrijblijvend voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Sociale Media

Contactgegevens

  • Zwartewaterallee 25, 8032 DZ Zwolle
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial