” Rust vinden om vanuit passie verder te bouwen” -Myrjan

Mindfulness

Hoe ervaar je meer mindfulness in het dagelijks leven? Hoe kan ik je hierbij helpen? En wat is mindfulness eigenlijk?

Wikepedia schrijft: “Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment.”

Voor mij is mindfulness bewuste aandacht. Bewust aandacht voor bijvoorbeeld deze tekst die jij nu leest. Dit betekent dat wanneer je nu deze tekst leest, je bewust bent van de geluiden om je heen, de locatie waar je bent, de stoel of bank waar je nu op zit, bewust van je gedachtestroom, sensaties in je lichaam. Er niet met je aandacht bij zijn is dat je bijvoorbeeld nu ook een kopje koffie drinkt en eigenlijk niet weet of je het al op hebt of niet. Of dat je nu achter internet zit en niet eens meer wist waarom.

Zonder oordeel zijn

Aandachtig zijn kan rust en helderheid geven. Zonder oordeel naar wat er zich aan je voordoet er helemaal zijn in het moment. Wat we vaak ‘gewend’ zijn te doen is: Te luisteren naar onze gedachten en pijnlijke gevoelens en ze als waar aan te nemen. Met onze gedachten op verschillende plekken tegelijk zijn en te oordelen over emoties die getriggerd worden. Ik leg je tijdens de coachsessie meer uit over de oorsprong van deze gedachten en emoties.
Hierdoor zijn we meer afhankelijk geworden van de situatie waarin we ons begeven en externe activiteiten om ons prettig te voelen of plezier te ervaren. We vinden het fijn om in het dagelijks leven van buitenaf bevestiging te krijgen, erkenning, liefde en veiligheid.

Bewust worden van diverse rollen

We zijn hier allemaal een ‘spel’ van het leven aan het spelen, het is natuurlijk dat we als mens verschillende rollen aannemen. Nu is het alleen zo dat we ons gaan identificeren met de verschillende rollen. Rollen die we hebben als: Zoon/dochter, broer/zus, opa/oma, collega, vriend/vriendin, buurman/buurvrouw, vader/moeder. We willen deze rollen allemaal zo ‘goed mogelijk’ spelen. We zijn vaak streng voor onszelf en oordelen over onszelf binnen onze rol en over de ander. Door aandachtsoefeningen welke ik je in coachsessies kan leren en thuis kan toepassen leer je waarnemer te worden van jezelf! Waarnemer terwijl jij je rol uitvoert.

We kijken naar de balans in de diverse rollen die je in het leven aanneemt zonder hier afhankelijk van te zijn. Dat je de rol kan uitoefenen juist vol overgave en betrokkenheid. Je te beseffen dat je niet de rol ‘bent’ en dat je waarnemer wordt van je gedachtestroom. We hoeven ons dan minder in te spannen en ervaren meer vrede in onszelf en vreugde. Het is in ons allemaal aanwezig, het enige wat we als uitdaging hebben is het weer te herinneren en te ervaren. Door patronen en overtuigingen, conditioneringen is het vaak moeilijk om bij onze eigen ‘stille waarnemer’ te komen. Bij dit gevoel komen betekent dat je je afstemt op jezelf, op je innerlijke stem.

Leven in het nu met Mindfulness

In de westerse wereld is het een fantastische tijd dat we deze groei in bewustzijn nu aan het maken zijn. De chaos in ons en om ons heen zet ons aan om te leren voelen en vanuit hier in beweging te komen. Wellicht ervaar je al genoeg beweging door de vele veranderingen. We maken soms heel veel heftige gebeurtenissen mee in korte tijd. De ‘tijd’ vraagt van ons verandering. Fundamentele verandering te beginnen bij onszelf. Leven in het NU, de kracht van het Nu (mindfulness) leert ons waarnemer te worden van onszelf.

Graag leer ik je voelen en hoe jij jezelf kan vragen: Wie ben ik? Waar kom ik hier doen? Wat voor zin haal ik uit mijn leven? Wat voor zin haal ik uit de verschillende rollen die ik leef. Wanneer je geoefend bent in leven met aandacht ga je het leven meer van binnenuit ervaren, contact met je bron. Je bekijkt je gedachten en gevoelens en weet tegelijkertijd dat je ze niet bent.

Coachsessies voor Mindfulness

Tijdens de coachsessies begeleid ik je hier graag bij. Naast de aandachtsoefening kan ik jou meer bekend maken met je eigen zelfbeeld, met je gevoelens, met dat wat er daadwerkelijk speelt. Dit doe ik door het overdragen van kennis, nieuwe inzichten, oefeningen, opstellingen en/of visualisaties. Hoe mooi is het om zelfs in vervelende situaties te kunnen genieten van een nieuwe zonsopgang, een bloem die bloeit, een mooie ontmoeting en/of een simpele ‘toevalligheid’.

Het is mijn passie om mensen te leren wat ze voelen en zich te kunnen verbinden met de stille waarnemer, zichzelf.

Interesse? Ik raad je hiervoor het Coachpakket van € 295,- incl. 21 % btw aan. – 5 bijeenkomsten van 60 minuten – online reflectie tijdens het traject – werkmap met uitgewerkte oefeningen en argumentatie – Tijdsduur: Uiterlijk 12 weken (Planning in overleg)

Dit traject vraagt investering in tijd van jezelf. Het zal je uiteindelijk een andere beleving van tijd geven. Veel drukte en volle agenda’s kunnen na dit traject heel anders ervaren worden.

“Het heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben zonder de mening of belangen van anderen.”
— Raymond (38) Zwolle

Ja! Ik wil graag meer weten over het aanbod bij Myrjan.

Vraag een gratis intakegesprek aan voor een coachtraject of stel hier je vragen voor meer informatie. 

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht

    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial