Mindful & Intuïtie

Training intuïtieve ontwikkeling

Wil jij meer plezier ervaren in je werk? Wil je meer direct kunnen inspelen op gedrag van anderen? Inzicht krijgen in je onverklaarbare fysieke klachten? Sta je op een moment in werk of privé dat het even niet meer stroomt en er om een andere richting gevraagd wordt? Laat jij je sterk beïnvloeden door de sfeer en je omgeving? Wil je makkelijker keuzes maken? Beter grenzen kunnen aangeven op het moment dat dit gevraagd wordt en niet achteraf? Meer je gevoel volgen? Leiderschap kunnen nemen en meer jezelf om advies vragen? Je minder afhankelijk voelen van je omgeving? Minder last hebben van negativiteit om je heen? Wil jij beter slapen, minder piekeren? Meer kunnen focussen? Wil je meer tijd voor jezelf, voor je gezin, voor impulsieve afspraken en wel je werk blijven doen?

Neem zelf leiding en laat de energie stromen in de richting die jij wilt.
Al bijna 10 jaar geef ik met veel plezier de training Intuïtieve ontwikkeling.

Innerlijke leiding: Je intuïtie raadplegen

‘Wanneer wij als mens weer meer zeggenschap hebben op wat er om ons heen gebeurt heeft dit niet alleen een positieve invloed op onszelf. Wanneer wij weer leven vanuit onze eigen waarden en onze ware zelf heeft dit direct een positieve invloed op de wereld’. Vandaar dat ik je graag uit je gedachten terug breng naar de kern. Jezelf. Dit maakt niet alleen jouw leven, maar ook de wereld een stukje mooier.

Wie is die ‘zelf’ die de leiding weer mag leren terugnemen. Hoe herken je deze en hoe kun je hiermee in contact raken? Het is contact maken met jezelf, je intuïtie, zonder je te laten leiden door vaak belemmerende gedachten, emoties en de mensen en gebeurtenissen om je heen. Want deze gedachten en emoties kun je waarnemen zonder ze leidend te laten zijn. Je wordt je bewuster van jezelf, je energielichaam, je grenzen en mogelijkheden. Dat komt omdat je leert om je levensenergie, ook wel aura en chakra’s genoemd, beter waar te nemen en te voelen. Door allerlei gebeurtenissen kunnen er blokkades zijn in je energielichaam. Dat maakt het erg lastig om je intuïtieve kanalen verder te openen

Synchroniciteit

Bewustwording van onze energie zorgt er weer voor dat we ervaren dat niet alles logisch verklaarbaar is. Dat gevoel als je in je droomhuis staat, het idee om toch maar op die eigenlijk ongeschikte vacature te reageren of die verkoper die je ‘op de een of andere manier’ niet vertrouwt. Het zijn voorbeelden van je intuïtie die zijn werk doet. Je merkt dat het wellicht geen toeval is en ziet het als een gevoel van verbonden zijn met het leven wat het beste met jou voor heeft.

Inhoud training

We gaan vooral veel ervaren. Door middel van oefeningen waarbij je gericht bent op de werking van je eigen systeem. Deze oefeningen zijn vaak in de vorm van visualisaties welke afgewisseld worden met oefeningen in tweetallen. Er komen thema’s en theorie aan bod waar de groep om vraagt in de trainingsperiode.
Je leert visualiseren, de oertaal van onze geest. Iedereen kan het leren vertrouwen en tijdens het oefenen brengt het vaak al heel veel ontspanning en rust.

We gaan actief onze intuïtie raadplegen om antwoorden binnen onszelf te krijgen en blokkades in ons eigen systeem zelf te herkennen. Je maakt weer een natuurlijke verbinding die we vaak al lange tijd niet meer hebben gevoeld. We laten de linker en rechterhersenhelft wat essentieel is in deze tijd. Je bent hier tijdens de training puur voor jezelf en de ochtenden zijn zeer waardevol voor nieuwe inzichten en ontspanning. Vaak is er meteen een gevoel van vertrouwen in de groep en kan jij je beter focussen door de begeleiding die je van mij krijgt en de kracht van de groep van maximaal 8 deelnemers. Ook brengt de groep humor en een gevoel van verbondenheid. De ervaringen van de ochtenden hebben vaak al direct grote invloed op je dagelijkse leven.

Overdracht

We besteden niet alleen aandacht aan onze eigen energie, maar ook aan de overdracht van energieën. Dit doen we met visualisatie en energie oefeningen in tweetallen. Er bestaat een voortdurende wisselwerking tussen energieën. Wanneer we in contact zijn met anderen of een bepaalde ruimte binnenkomen. Vooral hooggevoelige mensen zullen dit herkennen. Dit kan je als kracht inzetten, maar wordt vaak niet zo gevoeld. Zie ook mijn pagina over hooggevoeligheid. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gevoelens van onzekerheid tijdens een vergadering daadwerkelijk uit jezelf komen, maar het kan ook heel goed zijn dat je de onzekerheid van de persoon naast je voelt.

Het is cruciaal dat je je dit realiseert en wat je hiermee doet. Het is goed om voor jezelf inzichtelijk te hebben of je energie geeft of neemt en of jouw stemming verandert door anderen of je omgeving.
Onbewust kan je met mensen waar je vaak emotioneel mee verbonden bent negatieve verbindingen ervaren. Middels oefening maak je in de training contact met je onderbewuste en kan je bewust worden van deze verbindingen. Uiteraard kan je steeds zelf keuzes maken wat je met de inzichten en antwoorden doet. Jij neemt zelf steeds de leiding hierin. Door deze bewustwording zal vanzelf je gedrag en reacties in het dagelijks leven positief veranderen.

Mindfulness

Wikipedia schrijft: “Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment.”

In de training is aandachtig zijn een thema wat steeds terug komt. Om onze intuïtie te leren vertrouwen is het goed om bewust te zijn hoe wij ons laten leiden door onze gedachten en emoties. Hoe we steeds meer ons gaan gedragen naar wat onze omgeving van ons vraagt en wat wij onszelf opleggen en anderen van ons verwachten. We hebben hierin veel meer keuzes dan je denkt. Wat doen we met al onze emoties en gedachten en wat voor oordeel geven we hier aan zonder dat we dit in de gaten hebben? Dit heeft grote invloed op ons gehele systeem, brein en gemoedstoestand.

Is het erg wanneer we ons laten leiden en we deze leiding niet zelf ervaren in het leven? Ja. Heb jij het gevoel dat jij je leven nog wel in eigen handen hebt, maar herken je je wel in één van bovenstaande vragen dan is het de vraag in hoeverre je uit jezelf handelt of naar wat je van jezelf verwacht?
Onze gedachten hebben een sterke invloed op onze energiehuishouding, onze gedachten en emoties. Door je aandacht daar bewust op te richten, krijg je invloed en neem je leiderschap. Ook kan je zo veel makkelijker je intuïtieve kanalen openen.

Wat kun je bereiken met de training?

Meer tijd, ruimte en rust ervaren;
Onderscheid maken tussen feiten, emoties, ideeën
en je eigen interpretaties daarvan;
Meer kennis van je energielichaam;
Makkelijker grenzen stellen;
Luisteren naar jezelf;
Meer bewust zijn van jouw gevoelens en die van de ander;
Meer balans in je leven;
Minder piekeren.
Een innerlijke reis die leidt tot groei en meer geluk en balans in je leven.
Uit mijn jarenlange ervaring weet ik dat hier aandacht, discipline, energiebewustzijn en oefening voor nodig zijn, maar dan is het ook direct toepasbaar in je werk- en privé leven.

In de praktijk

Ben je geraakt en wil je ook na de trainingsperiode blijven ontwikkelen dan heb je voldoende inzichten en tools om hier dagelijks mee aan het werk te gaan. Dit vraagt tijd en discipline en kan vergaande positieve invloed op je leven hebben. Heb je geen tijd? Dan raad ik je deze training zeker aan! Je zal door tijd vrij te maken voor deze oefeningen veel meer tijd ervaren. Tijd voor jezelf en je bezig te houden met dat wat jij hier te doen hebt en waar je tegelijkertijd vaak veel energie van krijgt. Door deze verbinding met jezelf te maken zal je ook verbinding ervaren met de wereld om je heen. Dit brengt vaak verrassende inzichten, meer zelfinzicht, fijne ontmoetingen en nieuwe mogelijkheden op je pad.

Tijdens deze training

– Bestand met geleide meditaties om tijdens de trainingsweken en daarna thuis te oefenen;
– Online reflectie
– Map waar de theorie van de training is beschreven.

Data:

7 april – 28 april – 19 mei en 16 juni 2018

Aanvang: 9:15 uur – 12:30 uur
Locatie: Zwolle, locatie binnenkort bekend.
Er is koffie, thee, water en wat lekkers aanwezig.

Investering

€ 267,- inclusief 21% BTW
Inclusief werkmap, koffie & thee en wat lekkers
Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier.

Heb je via werkgever een vrij te besteden budget voor persoonlijke ontwikkeling en groei? Steeds meer cliënten en cursisten maken bij mij gebruik van deze mogelijkheid. Als deze training via je werkgever betaald wordt kan het bedrag in één keer in rekening gebracht onder de vermelding ‘Mindfulness training’. Het bovenstaande bedrag is dan exclusief 21% BTW. Er is dan geen korting mogelijk.

Inschrijfformulier

Jouw naam (verplicht)

Adresgegevens (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Verwachting van Training Intuïtieve ontwikkeling

Ervaring met meditatie en/of visualisatie

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Foto widget Myrjan

Heb je vragen over de training ?

Bel of mail mij vrijblijvend voor meer informatie of om te weten of het wat voor je is.

Contactgegevens

  • Zwartewaterallee 25, 8032 DZ Zwolle