" Als je weet wat je voelt kun je het leven leiden dat je wilt " -Myrjan

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is niet nieuw. In alle tijden en culturen zijn er mensen die over een sensitief zenuwstelsel beschikken.

Het komt overal ter wereld en in alle lagen van de bevolking voor. Uit onderzoek van de Amerikaanse psychotherapeute Elaine Aron blijkt dat ongeveer 15 tot 20 procent van de bevolking hooggevoelig is. Ook zien we dat over het algemeen in deze tijd ieder mens steeds gevoeliger wordt. Hoe kunnen we gezond gevoelig zijn?

Bewustwording van je hooggevoeligheid
Zolang je je er niet bewust van bent dat je deze eigenschap van hooggevoeligheid bezit én niet geleerd hebt om ermee om te gaan, kan het je tot last zijn. Je bent als het ware een spons voor zowel indrukken van buitenaf als van binnenuit. Prikkels van de zintuigen worden intensiever en uitgebreider ervaren. Wanneer iemand er niet bewust van is een verfijnd en sterk waarnemingsvermogen te hebben kun je erdoor overspoeld of overweldigd worden. Contact met anderen, je werk, boodschappen of studie kunnen steeds vermoeiender worden. Ook krijg je wellicht last van stemmingswisselingen. In onze snel veranderende tijd is het goed dat er aandacht is voor de kracht en de kwaliteiten van hooggevoeligheid, zoals een sterke intuïtie en creativiteit; zorgvuldigheid en opmerkzaamheid; attent, behulpzaam en gewetensvol zijn en oog hebben voor detail. Hooggevoelige mensen hebben bovendien vaak een brede belangstelling, rijke fantasie en innerlijke belevingswereld.

Hooggevoeligheid als kracht inzetten
Gezond gevoelig zijn betekent dat je snel in kan spelen op wat je voelt en ervaart. Mee gaan in de stroom van het leven en bewust bent van je kerntaken. Er zijn praktische grondings- en schoonmaakoefeningen om weer in je eigen energie te komen. Magnetiseren helpt je om weer met beide voeten op de grond te komen en innerlijke rust te ervaren. Met coaching en training word je weer meer bewust van jezelf, je eigen gedrag en de invloed van je omgeving.

‘Daarnaast heb ik geleerd dat niet alle gevoelens van mij zijn, dit zorgt er voor dat ik minder overvallen wordt door nare gevoelens.’
— Lieke (27) Kampen

Ja! Ik wil graag meer weten over het aanbod bij Myrjan.

Vraag een gratis intakegesprek aan voor een coachtraject of stel hier je vragen voor meer informatie. 

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht

    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial